Learning for the future
Learning for the future

Les associacions d'intercanvi escolar KA229 tenen per objecte fomentar, a escala europea, la cooperació, l'aprenentatge entre iguals i l'intercanvi d'experiències entre centres escolars. Per aquests motius, i amb la intenció de la millora contínua, el nostre centre va optar per participar al projecte internacional: 

 

Learning for the future 

Les escoles que s'autogestionen tenen l'oportunitat de desenvolupar-se, de provar noves polítiques i de compartir experiències. A la vegada són organitzacions professionals, en les quals equips de professors ben formats, responsables i competents treballen per a l' educació. Els nostres objectius principals d'aquest projecte són els següents:  

 

- Desenvolupar noves idees i comparar diverses opinions. 

- Aprendre metodologies de les escoles col·laboradores. 

- Compartir experiències i bones pràctiques. 

- Implicar el màxim nombre de participants. 

- Aconseguir una millor comunicació i comprensió. 

- Treballar en ple compromís. 

 

Hem organitzat els següents intercanvis de curta durada amb grups d'alumnes i professors. 

1.- Sehit Sait Erturk Ortaokulu (Istanbul). 

Reunió inicial de coordinació. 

C:\CUROLLES\ORIGINAL\PARTICULAR\2021\IMG-20211102-WA0017.jpg 

 

2.- Scoala Gimnaziala " Ion Luca Caragiale " Sibiu (Romania). 

 

Impressions de les nostres alumnes: 

Aina: Des del primer moment ens han rebut molt bé tots els estudiants que hem conegut. Pareixia que ja ens coneixíem d’abans. 

Xesca: El primer moment que vaig veure els altres estudiants pensava que no serien gens acollidors, però tot d'una em varen demostrar que era tot el contrari. Ens varen rebre amb els braços oberts i no ens varen deixar de banda en cap moment. Increïble! 

Mima: "Moltes activitats que hem fet durant els dies que hem estat a Sibiu ens han ajudat a conèixer els nins d’aquí, que són molt simpàtics, i també ens han ajudat a entendre més la cultura d’aquest país."

Neus: "Amb les activitats que hem fet en aquest intercanvi, hem descobert algunes de les seves tradicions i hem après més sobre les altres cultures, ja siguin les estonianes o les romaneses. Ha estat una gran experiència!" 

3.- Tartu Hansa Kool (Estònia). 

 

 

El primer dia a Tartu ha tingut un matí en què hem gaudit d’una recepció-visita guiada al centre. L’alumnat ha realitzat, durant una sessió de matemàtiques, en una “open study area”, un “workshop” sobre el lloc ideal per passar una setmana. 

I, per acabar la jornada, patinatge sobre gel a la pista de la plaça de l’Ajuntament de Tartu. 

La mobilitat ha estat molt productiva. Hem participat a un concurs que consistia a caminar pels voltants de l’escola i contestar unes preguntes a mesura que ens anàvem movent; hem fet un quiz sobre els països que participam al projecte (i els mallorquins l’hem guanyat!); hem visitat @spordimuuseum el més gran d’Estònia! Per acabar, ens ho hem passat beníssim a @ahhaa_science .
 

Impressions de les nostres alumnes: 

Irene: “És una bona experiència conèixer cultures diferents de les nostres i veure com és el dia a dia de la gent a Estònia. Som molt afortunades de poder aprofitar-ho.” 

Marina: “Moltes experiències, gent nova i diferent. M’ha ajudat a no tenir vergonya a l’hora de presentar o xerrar davant el públic. És una experiència única.” 

Marga: “Des del primer moment ens han rebut molt bé, són molt simpàtics. Estic molt contenta depoder estar gaudint de l’experiència d’aquesta manera.” 

Júlia: “Hem conegut molta gent nova de diferents cultures. Està molt bé tenir la sort de viure aquesta experiència.” 

 

4.- Dukdalf, Leiden (Holanda). 

 

Les mobilitats Erasmus+ “Learning for the future” segueixen endavant. Aquest pic els mestres del nostre centre han tengut l’oportunitat de visitar la Dukdalf School de Leiden, Països Baixos. A més de poder aprendre diferents metodologies i viure noves experiències, han mostrat la nostra tradició de Sant Antoni als més petits. I els més grans han pres consciència de la importància de preservar un territori fràgil, com és Mallorca, per a les generacions futures. A més a més, van participar a una “Multicultural event” mostrant allò més característic del nostre poble juntament amb els altres països participants en el projecte, famílies, alumnes i professorat del centre. 

 

5.- Agrupamento de Escolas do Barreiro (Portugal). 

 

Intercanvi  i visita a l’escola “Agrupamento de Escolas do Barreiro”. Hem tengut el plaer de conèixer gent de diferents països i compartir experiències amb ells.  Hem realitzat diverses activitats de les quals destacam una marató fotogràfica per la ciutat de Setúbal amb els nostres nous companys.
 

Impressions de l'alumnat: 

Maria Antònia: Gràcies a aquesta expèriencia he pogut conèixer altres cultures i persones de tot Europa, m’ha ajudat també a amollar-me amb l’anglès. Estic gaudint moltíssim de les actitivitats i de Portugal.

Salvador: L’expèriencia que hem tengut fins ara ha estat molt gratificant. Els alumnes que hem conegut han estat molt amables i és interessant saber més sobre el seu idioma. Tenc ganes de seguir fent les activitats i conèixer millor els companys i la cultura portuguesa. 

Marien: Agraesc viure aquesta experiència de conèixer gent de diferents països i noves cultures, perquè ens ajuda a créixer com a persones. 

Tomeu: Ha estat una molt bona experiència, ja que ens han tractat molt bé i hem pogut conèixer a nova gent. 

6.- CC Sant Vicenç de Paül, Manacor. 

 

 

La darrera mobilitat del projecte Erasmus+ KA229 “Learning for the future” va tenir lloc al nostre centre!
Després d’un any intens de treballar amb escoles de Portugal, Estònia, Turquia, Romania i Holanda, amb les quals hem compartit metodologies i experiències, posam un punt i seguit, tot desitjant preparar nous projectes per millorar l’educació dels nostres alumnes. 

Amb aquest vídeo feim un petit resum de les activitats del projecte d’intercanvi escolar Erasmus+ “Learning for the future” que hem duit a terme al nostre centre entre els dies 27 i 30 de juny de 2022.
A més de gaudir d’un taller de teatre a la Institució Mossèn Alcover i de la visita al Museu i Acadèmia de Rafel Nadal, també hem après moltes coses amb les activitats del Museu d’Història de Manacor i de l’orgue històric del Convent de Sant Vicenç Ferrer. Al final ens hem relaxat amb un taller de mindfulness i una jornada de pàdel surf i caiac a la badia de Porto Cristo. Esperam que us agradi! 

 

Descripció dels resultats i impacte esperats: 

 

El treball desenvolupat al llarg d'aquests dos anys produirà necessàriament un impacte important a les escoles participants en els aspectes següents: 

 

-Millora de l'ambient de convivència escolar. 

-Gràcies a la implantació de diferents mesures i programes aconseguirem un major percentatge d'estudiants més motivats en els seus estudis. 

- Transferència dels resultats a altres escoles o institucions educatives. 

Ciutadans més preparats per viure junts dins la societat.