Notícies
Dia de la Pau i la No Violència

Dia 30 de gener, per commemorar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, tot el centre va sortir al carrer. Allà, dos alumnes de 4t d'ESO, Yassine i Ibrahim, en representació de tot l'alumnat, van llegir el següent manifest:

Bon dia,

Avui, dia 30 de gener, ens hem reunit davant el nostre col·legi per celebrar, un any més, el DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau).

El nostre objectiu d’aquest curs 2022-2023, com tots sabeu, fa referència precisament a la pau:  “CONVIURE EN PAU ÉS COSA DE TOTS”.

 Per això, enguany, a les nostres classes, hem elaborat un Decàleg de Convivència, és a dir, aquells deu aspectes que ens hem compromès a dur a terme durant tot el curs per millorar la nostra relació amb les persones amb qui convivim diàriament.

CONVIURE EN PAU AMB ELS ALTRES, respectant, ajudant, compartint amb els nostres companys i companyes de classe és la primera gran passa per aconseguir la pau a la Terra, la casa de tots.

 Per altra part, tenir cura i esment dels espais que ocupam i utilitzam, la classe, el pati, els carrers i les places, mantenint-los nets, sense papers, cuidats i bonics, és una altra gran passa per CONVIURE EN PAU AMB EL MÓN.

 També cal dir que tot això ho aconseguirem si procuram ser agradables, estar contents, no tenir enveges, estar satisfets amb nosaltres mateixos, cuidar-nos, valorar-nos com a persones úniques i valuoses, és a dir, si CONVIVIM EN PAU AMB NOSALTRES MATEIXOS. Una altra gran passa per aconseguir un món millor.

 Així, doncs, cultivar un ESPERIT d’estimació, de comprensió, d’acceptació, de tolerància, de bondat, d’AMOR cap a nosaltres mateixos, cap als altres, cap al món. Aquesta serà la LLAVOR que hem de cuidar als nostres cors, al nostre interior, per aconseguir una convivència pacífica, partint de l’entorn més proper fins arribar a qualsevol indret del món.

 VISCA LA PAU !!!!!!

Una vegada llegit el manifest, la coral del centre va interpretar les cançons "Conviure en pau és cosa de tots" i "Somnis d'infant".